Bouke

Bouke-522x391Bouke is geboren in Emmen (Drenthe). Hij zong op jonge leeftijd thuis al mee met de liedjes die zijn vader speelde op de accordeon.
Zijn grote idolen waren Jackie Wilson, Elvis Presley en Tom Jones.

Bouke moet worden ingeschaald bij de beste vocalisten van ons land. Zijn laatste Engelstalige single “For Always` is een prachtige ballad, de ultieme wedding love song.Bouke timmert al jaren aan de weg. Zijn trouwste fans kennen hem van hits als “Kom maar,kom maar”/”Alles wat ik doe”en Eenzaam is de nacht zonder jou”, maar die Nederlandstalige carriëre wijkt steed meer naar de muziek die Bouke het meest aan het hart ligt: Elvis, Tom Jones en zijn eigen Engelstalige liedjes zoals “I Cry”, “Hot Sexy Mama””Feels like Rock”n Roll” van zijn eigen Engelstalig Album “For The Good Times”.

Met zijn geweldige stem won hij moeiteloos de televisieshow “Waar is Elvis”in 2009. wat hem in kontakt bracht met de officiële fanclub van Elvis Presley, “Elvismatters”.Bouke werd voorgesteld aan de originele bandleden van Elvis, waaronder meester-gitarist James Burton, drummer Ronnie Tutt en pianist Glenn Hardin, die meteen enkele concerten met hem deden.Bouke is een veelgevraagd live artiest in binnen-en buitenland en was in Memphis en Nashville, waar hij zowel live shows bracht, als CD-opnames maakte met de muzikanten van Elvis.

Hoogtepunt van zijn Amerikaanse trips, was ongetwijfeld de live show op 16 augustus 2012 op Graceland, uitgerekend op de dag waarop Elvis 35 jaar overleden was.Duizenden enthousiaste fans bedankten hem met een minutenlange staande ovatie.In eigen land treedt Bouke regelmatig op met zijn begeleidingsgroep “The ElvisMatters Band”, al dan niet aangevuld met groot orkest of met originele Elvis muzikanten.Zo is hij al enkele jaren de headlinervan het Belgische Kaaifestival dat 6000 man op de been brengt en stond hij in 2013 voor 14000 bezoekers op Retropop in Nederland. Zo is Bouke onhoudbaar doorgegroeid tot wereld’s absolute nummer één op gebied van Elvis live shows.Ondanks alle lof, blijft Bouke nuchter. “Die erkenning is prachtig”zegt hij,maar wat voor een artiest echt telt, is het applaus.

Als ik met mijn shows zovele mensen gelukkig kan maken,heb ik het allerhoogste bereikt, want mijn muziek komt echt uit mijn hart.Op 27 december 2014 won Bouke voor de tweede keer een televisieshow ” The Winner Takes It All”,met als bonus een optreden in de Staatsloterij Oudejaarsshow.

BOUKE WINT FINALE IN HET SBS6 TV programma `The Winner Takes It All`.
In een spetterende finale op zaterdag 27 december 2014 won Bouke voor de tweede keer een zangwedstrijd op TV en wel `The Winner Takes It All`, waarmee hij een geldprijs en een optreden in de SBS6 Oudejaarsshow verdiende.In 2009 won hij het RTL4 TV programma `Waar is Elvis`, waarin hij Nederland liet zien dat Elvis nog leeft. Bouke won met deze finale een reis naar Las Vegas en een optreden in Carré.