Ferry de Lits

FerrydeLits-thumb1Ferry’s muziekcarrière begon net als bij de meeste artiesten achter de bar in de stamkroeg van zijn vader Harrie.
dit café sponsorde in 2004 zijn eerste single, getiteld: “Kijk in mijn hart”, waarna producer en tekstschrijver “Jheron van der Heijden” zijn talent opmerkte en Ferry voorstelde aan platenbaas “Adrie van den Berk” van platenmaatschappij Berk Music in Eindhoven.

Vanaf dat moment is het allemaal razendsnel gegaan!

Er volgt een exclusief platencontract en Ferry brengt diverse cd’s uit en scoort hits met noteringen in zowel de Single Top 100 als in de NL Top 20!
Denk aan: “Bij elke ster“, “Zacht tikt de regen“, “Joana”,  “Oh Luister Toch…“ , “Ejoo, Ejoo…”,“Oh Sylvie…”, “Ik wil vanavond…“, “Als ik jou zie…”, “Ademloos door de nacht…“ en de duetten “Vrienden voor altijd…“ en “Dan zal ik er zijn…“ met zijn beste vriend “Django Wagner”!

Met de single “Joana” krijgt Ferry de Lits voor het eerst publieke bekendheid en staat in 2008 met deze vlotte single ruim 7 weken in de Single Top 100.
In het Brabantse Helmond begint Ferry naast zijn eigen zangcarrière ook een eigen café genaamd: “Café De Vlinder“, waar hij menig maal naast het tappen van een biertje, ook achter de bar zingt en Live Muziek Avonden organiseert met vele artiesten als gast.

In het voorjaar van 2009 krijgt Ferry landelijke bekendheid met zijn single “Oh luister toch…” die binnen korte tijd uitgroeit tot een knaller van een feest-hit!  “Oh luister toch…”  is tot op de dag van vandaag in héél Nederland en zelfs Vlaanderen een veel gedraaide single in kroegen, discotheken, maar ook op vele Nederlandse- en Vlaamse Radiostations.

Op 15 oktober 2009 viert Ferry zijn 30e verjaardag en de lancering van zijn debuutalbum “Ritme van de nacht”. Op dit album verschijnen alle singles aangevuld met covers en nieuw geschreven liedjes.

In het voorjaar van 2010 bestijgt Ferry in korte tijd de Nederlandse hitlijsten met zijn single “Ejoo, Ejoo…”. Tot ver ná de zomer blijft de single in diverse hitlijsten aanwezig en groeit langzaam uit tot een regelrechte feest hit, vooral onder het uitgaande feestpubliek!

Ook komt in 2010 de Engelstalige single “Dance the night away” uit, in samenwerking met DJ Schotch. Deze vlotte remix van de country hit (Origineel van  The Mavericks), komt jammer genoeg niet in de hitlijsten, maar via YouTube wordt de clip méér dan 50.000 keer bekeken en is op menige party een succesvolle plaat!

In 2011 verschijnt het duet “Vrienden voor altijd” met zijn beste vriend Django Wagner. De videoclip van dit duet wordt uiteindelijk méér dan 172.000 keer bekeken en verschijnt op Django’s solo-album: “Mijn Gevoel”. Menigmaal wordt dit duet door Django en Ferry live tijdens optredens op de bühne samen gezongen!

2013 wordt voor Ferry een jaar vol met hoogtepunten…!
Het jaar begint goed met de release van de single “Oh Sylvie” (Een vertaling van “Mandy” van Barry Manillow). Ferry zingt in dit lied (met een knipoog) over zijn zogenaamde liefde voor Sylvie Meis die op dat moment veelvuldig in de media verschijnt door haar relatiebreuk met voetballer Rafael van der Vaart.
De single “Oh Sylvie” krijgt landelijk veel aandacht in de media en de bijbehorende videoclip wordt een grote hit op YouTube!

In het voorjaar van 2013 verschijnt de single “Als ik jou zie” (m.m.v. van Rapper Dennis B). Dit vrolijke up-tempo nummer wordt vrijwel direct goed opgepakt in kroegen en discotheken. Het aanstekelijke ritme en het “feel good karakter” blijkt later ook bijzonder goed aan te slaan bij de Nederlandse- en Vlaamse Radiostations waar de single enorm veel airplay krijgt!

Terwijl de single “Als ik jou zie” nog steeds in diverse hitlijsten genoteerd staat,  is Ferry in april 2013 te zien in het TV Programma “Bloed, Zweet & Tranen” van SBS6, waar hij de ballad “Zij geloofd in mij” van André Hazes op geheel eigen wijze vertolkt. Na de uitzending volgt een explosie van positieve reacties via Facebook en Twitter! Ferry ziet zijn deelname aan “Bloed, Zweet en Tranen” als een mooie en onvergetelijke ervaring, waar hij trots op terugkijkt!

Met zijn single “Ik wil vanavond” (Geschreven door Ferry zelf, samen met Jheron van der Heijden) die in september 2013 is uitgekomen, staat Ferry maar liefst 8 weken in de Single Top 100 en 10 weken in de NL Top 20. De videoclip wordt binnen een half jaar méér dan 60.000 keer bekeken via YouTube!

Met  “Ademloos door de nacht”, verbaasd hij jong en oud door levenslied en dance te combineren en dit vervolgens in zijn eigen style te brengen. En zichtbaar met veel succes!
“Ademloos door de nacht” krijgt veel airplay bij veel Nederlandstalige Radiostations en staat nog steeds hoog genoteerd in diverse Nederlandse hitlijsten.

Zijn laatste single, het door Ramses Shaffy uitgebrachte “Laat me..” zorgt voor een boost in Ferry’s cariere. Met deze plaat weet Ferry wederom Nederland te bereiken en van Amsterdam tot aan Maastricht wordt dit liedje meegzongen!

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een 2e album, dat in het voorjaar van 2015 zal uitkomen.
Met het verschijnen van dit album zal ook zijn ’10 jarig artiestenjubileum’ gevierd worden!
Meer informatie volgt binnenkort!

Uiteraard weet Ferry ook Live op de bühne een breed publiek te bereiken, doordat hij een zéér gevarieerd repertoire brengt met een hoog entertainmentgehalte voor jong en oud!
Feestmuziek afgewisseld met mooie en gevoelige ballads, Nederlands- en Engelstalig, maar ook Italiaans- en Spaanstalig.
Door zijn unieke stemgeluid en zijn enthousiasme, weet Ferry zich op de meeste punten zichtbaar te onderscheiden van zijn collega’s.

Alle liedjes van Ferry de Lits die tot nu toe zijn uitgekomen hebben iets unieks en herkenbaars.
Kortom: The one and only “The Lits-sound”!

Ferry de Lits is een welkome, muzikale verassing op ieder feest!

PRIJS OP AANVRAAG VIA:  INFO@MAYLOOEVENEMENTEN.NL