Johhny Rosenberg

johnny_rosenberg1_webJohnny Rosenberg werd geboren op 11 september 1977 in Eindhoven en behoort tot de zeer muzikale zigeunerfamilie Rosenberg (van o.a. The Rosenberg Trio). Hij begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en maakte, samen met zijn neefje Jimmy Rosenberg, furore met de Gipsy Kids welke later overging in de groep Sinti, waarmee ze begin jaren negentig door Europa en de Verenigde Staten tourden en o.a. in het voorprogramma van James Brown en Mariah Carey stonden. Samen met zijn andere neefje Mozes Rosenberg speelde hij de afgelopen jaren met zijn jazz-trio ‘Rosenberg Van Mullem’ en hebben ze het album Obsession opgenomen. Hun theatertour van 2009 deden ze samen met pianist Rob van Bavel en hun laatste theatertour (2010) samen met Dutch Diva Joke Bruijs en vibraphonist Frits Landesbergen waarmee ze tevens een studioalbum (On the Road) opnamen.

Maar waar Johnny tegenwoordig het meeste bekend om is, is zijn zangcarrière. Vanaf eind jaren negentig begon hij zich te ontwikkelen als zanger, sleepte hij de ene na de andere talentenjachtprijs binnen en behaalde in 2005 de derde plaats in de finale van het Nationaal Songfestival met zijn eigen geschreven latin-pop song “When forever ends”. In 2010 deed Johnny mee aan het tv-programma ‘The Voice Of Holland’, waarbij hij vanaf zijn eerste auditie iedereen om zijn vinger wond en in korte tijd een Bekende Nederlander werd met een hoopvolle carriere in het verschiet. Johnny’s deelname aan het tv-programma ‘The Voice Of Holland’ bracht de gelegenheid om live een duet te zingen met zanger James Blunt. Ook ontmoette Johnny zijn grote idool Michael Bublé backstage tijdens een concert, en kreeg daar niet alleen de gelegenheid om wat met Bublé te praten maar ook om samen te zingen.

Als zanger treedt hij tegenwoordig op met een breed repertoire, en is hij tevens te boeken met een complete Big Band als Michael Bublé imitator. Organiseert u binnenkort een feestje of wilt u flink uit uw dak gaan twijfel dan niet en boek Johnny Rosenberg. U zult er geen spijt van krijgen!