Rein Mercha

rein mercha boekenRein Mercha is geboren op 27-02-1963 ,woonachtig in Den Haag op het woonwagencentrum . Rein Mercha is een volbloed Sinti zigeuner en is daar ook trots op. Hij is een volksheld onder de zigeunermensen .Hij komt uit een grote familie .hij heeft al een aantal cd,s op naam staan.

Rein leeft voor zijn muziek zijn grote hobby, en paarden natuurlijk.als enige ter wereld heeft hij een cd uitgebracht met in Sinti (zigeunertaal) gezongen nummers.Rein heeft al in diverse tv programma s opgetreden.

Zijn eerste single werd uitgebracht door de NCRV.Hij heeft ook een eigen documentaire over zijn leven deze is genaamd i soeni dit betekent de droom. Deze documentaire heeft in alle filmhuizen in Nederland gedraait en zelfs in Canada en New York.

Hij is in totaal twee jaar gefilmd .Hij was eigenlijk de eerstemet een real life soap.Deze film is ook twee keer op de nederlandse tv geweest. In 2012 ook bij het programma Gypsy Girls en nu naar de volgende ronde van Bloed, Zweet en Tranen. (uitzending iedere vrijdag 20.30 SBS6)

Rein Mercha is ook een van de weinige zangers in nederland met zo n krachtige stem .Hij hoort bij de top van de live zangers ,want wat deze man op het podium laat horen zo zijn er maar weinig .De tijd is nu rijp om heel Nederland daarvan te laten genieten .Luistert uzelf .