Rutger van Barneveld

Rutger van IMG_80057797606870Barneveld is geboren op  13 augustus 1990 en woonachtig in Tiel. Sinds 2003 is Rutger druk bezig met  zingen en optredens. Daarvoor zong hij alleen thuis, voor familie en vrienden. Op een bepaald moment vroeg een vriend of Rutger tijdens een feest van een Tielse voetbalvereniging wilde zingen. Dit werd zijn eerste optreden, met zijn stereotorentje en microfoon, dood nerveus natuurlijk… maar deze avond verliep zeer prettig en Rutger had zijn eerste succes te pakken. Toen wist hij: “Dit is wat ik wil blijven doen, zingen en entertainen voor grote groepen mensen”. Tot op de dag van vandaag loopt het nog steeds goed en is Rutger een graag geziene gast op ieder feest.

Rutgers eerste single heet Helena is bijzonder goed ontvangen op radio en televisie. Bovendien is het nummer een absolute kroegen hit die zeker nog veelvuldig te horen zal zijn.

Rutger is tijdens het Waalkadefeest van Frans Duijts eerste geworden tijdens de battle in het voorprogramma waarin hij het opnam tegen diverse andere talenten. Hierdoor zal Rutger waarschijnlijk in de toekomst nog het een en ander met Frans Duijts gaan ondernemen.

In december 2013 startte de zeer succesvolle real-live soap “Ik geloof in mij” op TV Gelderland.

mede door het succes van de soap komt er eind juni 2013 een nieuwe single uit geschreven door René Le Blanc en Frank van Etten met de titel “Een dag uit duizend dromen”.

de serie “Ik geloof in mij” startte op 30 april 2014 met de nieuwe afleveringen dit omdat het eerste seizoen een groot succes was.

Op 4 juli 2014 zal Rutger een mooi duet zingen met Frans Duijts tijdens het Hollands Spektakel (Concert Frans Duijts). Ook zijn we natuurlijk weer druk bezig met een mooie nieuwe single die Rutger aangeboden heeft gekregen van een Belgische producer.