The Professor

professor‘The Professor and his One Man Dirty Rhythm and Blues Explosion’: een knotsgekke Amerikaan die zingt als een wildeman, beukt op de piano en tegelijkertijd met zijn voeten een echt drumstel bespeelt… Dampende en stampende Rock’n’Roll van oa Jerry Lee Lewis, Little Richard, Chuck Berry en Elvis Presley – door een One Man Band die zijn weerga niet kent!

Deze Professor is geboren en getogen in Rockaway Beach, New York. Als klein kind raakte hij al in ban van Jerry Lee Lewis en de andere helden uit de fifties. In de jaren ’80 en ’90 was hij gitarist in de bekende rockabillyband The Roustabouts – met oa Gary Setzer, broer van Stray Cats-voorman Brian. Nadien deed hij talloze jaren ervaring op als barpianist tot hij op het briljante idee kwam om erbij te gaan drummen, met zijn voeten. Waarom? Omdat die toch niks te doen hadden!

Inmiddels vertoont hij zijn kunsten door heel Europa. Als The Professor op zijn kruk plaats neemt is er geen stoppen aan. Het publiek komt geheid de dansvloer op, zingt mee en gaat uit z’n dak. Een unieke show waarin The Professor heerlijke live muziek combineert met enorm veel humor en – naar eigen zeggen – een niet te onderschatten oog voor vrouwelijk schoon!