SmasH

m_smash4a7Het ontstaan van de band…

Voormalig café eigenaar Martien Broeders van café ‘Den Broeder’ in Zeelst (Veldhoven, Noord-Brabant) had zo af en toe wat bands op bezoek. En al gauw ontstond de gedachte van ‘wat die bandjes kunnen, dat kunnen wij beter….’. Her en der werd gevraagd ‘Heee….kende gij een instrument bespelen?’

Zodoende werd in 1990 de coverband Smash opgericht bestaande uit de leden Henk v.d. Bijl (slaggitaar & zang), fast fingers Piet Gevers (sologitaar), Willy Hurkx (basgitaar), Jan van Hout (drums) en zanger Martien Broeders. Smash stond in diverse voorprogramma’s van onder andere Normaal en Barry Hay. Het werd drukker en drukker en het repertoire groeide.

Maar zoals men vaak hoort: ‘zo iets moois wordt altijd verstoord’ Dit overkwam ook Smash. Martien kreeg een herseninfarct…..maar Martien zou Martien niet zijn en met zijn kreet ‘alles komt goed’ werd er langzaam aan weer met repeteren begonnen. Het was niet meer zoals vanouds en de bandleden kwamen overeen dat er een tweede stem bij zou moeten komen. Jan van Hout opperde dat hij wel iemand kende die wel kan zingen als ie ‘t benodigde bier genuttigd heeft. ‘Oohh…die mafketel’, zei Willy Hurkx en de zoektocht naar Rubin werd gestart.

Nadat Rubin was gevonden en hij werd uitgenodigd voor het bijwonen van een repetitie bleek dat Rubin niet zo’n drang had om voor op ‘t podium te staan als hij geen bier genuttigd had. Er werd flink gesleuteld aan dat menneke. Het eerste optreden van Rubin met de andere Smash leden ging zo slecht nog niet, na 14 biertjes….Èn, ‘t ging steeds beter zelfs; het aantal aanvragen voor optredens werd groter. Het was echter of de duivel er mee speelde, Martien kreeg weer een beroerte. Tja, er zat niets anders op,  Rubin zou voortaan de leadzang moeten doen. Met de schrik in zijn lijf ging hij het podium op. Dat optreden was een groot succes en leidt ook nu nog tot meerdere optredens.

Martien, je hebt gelijk, ‘alles komt goed’, bedankt!!!